Waterpolo

Houd jij van zwemmen en het spelen met een bal? Dan is waterpolo echt iets voor jou! De waterpolotak van EZZ heeft een startgemeenschap met RZC uit Renkum. De teams staan dan ook bekend onder de naam SG RZC/EZZ. De trainingen en wedstrijden worden gespeeld in het zwembad Drie-Essen.

Waterpolo is een echte teamsport. Samen met je team kom je een aantal keer per week samen om te trainen. Tijdens de trainingen wordt er geoefend om je balvaardigheid te verbeteren. Hierbij leer je hoe je snel met een bal kunt zwemmen en hoe je de bal het beste kunt vangen en gooien.  

De waterpolotak bestaat uit drie leeftijdsgroepen: minipupillen/mini waterpolo, junioren en de senioren.

De junioren

Kinderen in de leeftijd van dertien tot zestien jaar vallen onder de junioren. De junioren trainen één keer per week en spelen op dit moment geen wedstrijden. Wel wordt er regelmatig ingevallen bij de senioren. Bij voldoende animo gaan ze volgend jaar wedstrijden spelen. 

Trainingstijd: vrijdag van 20.00 tot 21.00

De senioren

Bij de senioren is iedereen welkom vanaf zestien jaar. De senioren bestaan uit een herenteam en een damesteam. Zij trainen twee keer per week. Daarnaast zijn beide teams actief binnen de competitie. De dames komen dit seizoen uit in de tweede klasse en de heren in de vierde klasse. 

Trainingstijden: maandag en vrijdag van 20.00 tot 21.00

Foto 1.