Verslag 1 Oktober 2019

Op 1 oktober 2019 is in de raadsvergadering van de gemeente Overbetuwe het voorstel aangenomen om door te gaan met de nieuwbouwplannen voor het sportcomplex in Elst. Naast sportzalen wordt hier ook een zwembad gerealiseerd.

Wat betekent dit nu voor het zwembad in Zetten? Helaas is hierop nog geen concreet antwoord gekomen, anders dan dat alle partijen hebben aangegeven dat het zwembad in Zetten moet blijven. Of dat dit te realiseren is, wordt komende maanden onderzocht. Hiervoor gaat de gemeente Overbetuwe in gesprek met de Drie Essen en de gemeente Neder-Betuwe. Volgens de planning moet in het eerste kwartaal 2020 meer duidelijkheid zijn over de toekomst van het zwembad in Zetten.

Ondertussen blijft het bestuur van SZV (Stichting Zwemsport Valburg) in gesprek met de projectleider en wethouder. Ook zullen we ons oriënteren op eventuele badruimte in Eslt, voor het geval in Zetten enkel een instructiebad wordt gerealiseerd.