Caroussel zwemmen

Carrousel zwemmen kinderen van zes tot tien jaar

Heb jij je A en B diploma gehaald en kan je geen genoeg krijgen van zwemmen? Dan is carrousel echt iets voor jou! Carrousel is voor kinderen van zes tot tien jaar. Binnen de carrousellessen maken de kinderen kennis met de zwemtakken: reddend zwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Tijdens de lessen wordt om de 15 minuten gerouleerd, zodat je elke les iets nieuws leert van alle zwemtakken.

Reddend zwemmen:

Bij reddend zwemmen leer je hoe jij jezelf en anderen het beste uit het water kan redden. Je maakt o.a. gebruik van een reddingsklos en daarnaast ga je een reddingspop opduiken en vervoeren.

Waterpolo:

Bij waterpolo leer jij je balvaardigheid te verbeteren. Je leert snel met een bal zwemmen en ook leer je hoe je een bal het beste kunt vangen en gooien. Deze lessen sluiten aan bij de lessen voor de minipupillen.

Wedstrijdzwemmen:

Bij wedstrijdzwemmen leer je de vier zwemslagen: vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Daarnaast leer hoe je een mooie startduik kan maken en hoe je het snelst een keerpunt maakt.

Naast de trainingen krijgen de kinderen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden van waterpolo en wedstrijdzwemmen.  Een wedstrijd wordt vijf keer per jaar georganiseerd in de omgeving van Zetten.

 

 

Training

Carrousel zwemmers is op zaterdag van 8.00 tot 9.00 uur