Bij de Reddingsbrigade ligt de focus op het leren redden van jezelf en anderen in het water. Vind jij het leuk om te zwemmen, maar wil je naast banen zwemmen ook afwisseling met activiteiten als pop duiken, klosgooien en groepsreddingen? Dan is de reddingsbrigade misschien wel iets voor jou!

Wij trainen een uur per week onder leiding van onze enthousiaste instructeurs. Tijdens dit uur besteden we aandacht aan zwemslagen, conditie en reddingstechnieken. De leden van de Reddingsbrigade gaan een keer per jaar op voor hun examen van de Reddingsbrigade examenlijn. Deze examenlijn bestaat uit junior redders, zwemmend redders en life savers.

Bij de diploma’s Junior Redder 1 t/m 4 ligt de focus op de zelfredzaamheid in het water te vergroten, zwemtechniek verbeteren en het kennis maken met reddingsmiddelen en hulpmiddelen om daar vervolgens een redding mee uit te voeren. De volgende diploma’s zijn Zwemmend Redder 1 t/m 4. Hierbij ligt de focus op het uitvoeren van reddingen en aanleren van verschillende reddingstechnieken. Daarnaast wordt er uiteraard verder aandacht besteed aan zwemtechnieken en conditie. Daarna volgen Life Saver 1 t/m 3, waarbij de focus ligt op het (zelfstandig) adequaat hulpverlenen aan drenkelingen. Hierbij horen naast de praktijk in het zwembad ook een paar theorielessen om de theorie achter de waterhulpverlening te leren kennen.

Na je zwemdiploma(‘s) kan je instromen bij de Reddingsbrigade, afhankelijk van je leeftijd en zwemniveau wordt je ingedeeld in een van de verschillende groepen. Naast het trainen en het diplomazwemmen organiseert EZZ ook sociale activiteiten en evenementen, zodat je je medezwemmers beter kunt leren kennen en nieuwe vriendschappen kunt opbouwen.

Wil je weten of de Reddingsbrigade iets voor jou is? Aarzel niet en neem contact met ons op om een keer mee te trainen!

Traindagen

VRIJDAG

18:00-19:00