1 januari 2024

Een frisse start van 2024 bij de nieuwjaarsduik!

Op 1 januari 2024 was het zover: de eerste editie van de EZZ nieuwjaarsduik! Meer dan honderd mensen hadden zich verzameld op het strand van het Gat van Hage in Slijk-Ewijk om het nieuwe jaar in te luiden. Het was een middag om nooit te vergeten!

Na ijverige voorbereidingen door de vrijwilligers van EZZ stond vroeg in de ochtend alles gereed voor de nieuwjaarsduik. Gedurende de ochtend stroomde het strand vol met waaghalzen die het koude water wilden trotseren. Na een kleine warming up luidde iets na twaalven het startschot, waarna meer dan honderd deelnemers het water in renden. Alhoewel de meesten er na een frisse duik snel weer uit kwamen, waren er ook mensen die er wat langer in bleven en zelfs een baantje zwommen!

Nadat iedereen zichzelf had ontdaan van de natte badkleding, zich een handdoek om had geslagen en een muts op had gezet, was het natuurlijk tijd voor snert en chocolademelk, voorzien door Unox en Jumbo Teun van Blijderveen. Alhoewel het weer ons niet meezat was het een zeer leuke en geslaagde dag! Natuurlijk zien we iedereen graag weer terug bij een nieuwe editie van de nieuwjaarsduik.